Grip op Koolhydraten

Wat houdt 'Grip op Koolhydraten' (GOK) in?

Wil je afvallen en/of op gewicht blijven? GOK kan je daarbij helpen! 

GOK is een koolhydraatbeperkt en eiwitrijk programma, ontwikkeld om van de koolhydraatverslaving te komen, een mooi figuur te krijgen en tegelijkertijd weer optimaal te voelen.

  • Heb je vaak honger of trek?
  • Kies je bewust voor 'verantwoord' vetarm, light en dieet?
  • Kun je moeilijk afvallen of op gewicht blijven?
  • Heb je darmklachten of stoelgangproblemen?
  • Wil je meer energie?
  • Heb je een onregelmatige menstruatie en/of stemmingswisselingen?
  • Heb je last van allerlei kwaaltjes en ben je vaak futloos?
  • Heb je overgewicht, een dikke buik of diabetes type 2?

Test jezelf of je verslaafd bent aan koolhydraten: klik hier voor test...

Is het uitkomst positief, lees dan verder!

Het is een biologische wet dat je van koolhydraten honger krijgt, je daardoor de neiging hebt om te over-eten en dat je lijf vervolgens de overtollige koolhydraten als vetten opslaat. Komt bij dat door het hoge insulinegehalte je lijf moeilijk in staat is om bij zijn eigen vetreserves te komen. Je lijf blijft dan vragen om koolhydraten. Dat maakt je hongerig en futloos. Daar kun je met geen wilskracht tegen op.
Met Grip op Koolhydraten heb je daar geen last van. dat voelt voor velen als een bevrijding.
Je lijf komt in vetverbranding en kan ten allen tijden energie putten uit zijn eigen vetvoorraden. Dat maakt het verschil en dat voel je! Met als resultaat dat je als vanzelf minder eet, meer zin hebt in bewegen en energiek je ideale streefmaat kunt behalen.
Wellicht biedt Grip op Koolhydraten ook voor jou de oplossing. Velen zijn je immers al voorgegaan.
Het basisboek "Grip op Koolhydraten- Opgewicht" is een must om het programma goed te begrijpen en te volgen. Met eenvoudig te bereiden recepten, lijsten met snelle gerechten en met de groene, oranje en rode lijst die de basis van het programma vormen.
  • Per dag eet je 3 hoofdmaaltijden

  • Dat zijn dus 2 koolhydraatarme maaltijden en 1 koolhydratenuur)

  • Tijdens het koolhydratenuur mag je in maximaal 1 uur koolhydraatrijke produkten van de Oranje lijst eten.

  • In het koolhydratenuur combineer je koolhydraten (van de oranje lijst) met producten van de groene lijst: eiwitten/vetten en groenten. Eer ook iedere dag een stuk fruit tijdens je koolhydratenuur.  

Om het programma lang vol te kunnen houden is enigszins creatief omgaan met de richtlijnen aan te bevelen. Daarom is er een puntensysteem bedacht voor de GOK-fase 1 (opgewicht komen). Dit betekent dat je per week maximaal 21 punten mag behalen. Afhankelijk van je lichaam, je (over)gewicht, je lichamelijke activiteiten en de streefdatum van 'opgewicht zijn' kun je dus variëren in de samenstelling van je wekelijkse koolhydratenuren.  
Wil je snel afvallen, of val je niet zo goed af, dan kun je er voor kiezen om eens een tijdje meer volgens groep A of B te gaan eten. Je weekscore is dan tussen de 5 en 10 punten. 
Verder zullen er wel eens momenten zijn dat het niet mogelijk is om helemaal volgens de richtlijnen uit het basisboek (volgens groep C) het koolhydratenuur in te delen. Dan ziet je uur er meer oranje uit (groep D/E). Dat zul je de volgende dag waarschijnlijk op de weegschaal merken. Dit komt voornamelijk omdat het lichaam vocht vasthoudt bij de koolhydraatverbranding. De volgende dag de 'schade inhalen' door volgens de indeling van groep A en B je koolhydratenuur samen te stellen. De weegschaal zal waarschijnlijk een aantal dagen later weer het gewicht aangeven van voor het uit de hand gelopen koolhydratenuur.