Apeshit en Virgil Abloh

elle-everything-is-love-analysis-1529347298.jpg

16 Juni, geheel onverwachts tijdens hun tournee On the Run 2, lanceerden het powerkoppel Beyonce en Jay-Z de nieuwste video Apeshit, gefilmd in het Louvre.

Wat de video zo uniek maakt is de confronterende onderlaag van ‘zwarte’ aanwezigheid in een voornamelijk ‘wit’ etablissement. Gefilmd bij 18 kunstwerken versterken ze de ‘witte’ aanwezigheid in de schone kunsten, met name de schilder- en beeldhouwkunst. Natuurlijk is dit allemaal oude kunst, in de moderne kunst zie je meer kleur en etniciteit terugkomen. Desalniettemin is dit een prachtvoorbeeld van ‘zwarte’ emancipatie.

Virgil met de vorige hoofdontwerper Kim Jones.

Virgil met de vorige hoofdontwerper Kim Jones.

Virgil Abloh

Het tweede voorbeeld van ‘zwarte’ emancipatie is de aanstelling van Virgil Abloh als artistiek directeur voor de mannenmodelijn van Louis Vuitton.

Niet eerder heeft een gekleurde man zo een hoge functie in de mode bekleed. De bekendmaking op 26 maart sloeg in als een bom in de modewereld. Er waren gelijk twee kampen, zij die voor de aanstelling waren en zij die er faliekant tegen waren.

De discussies daargelaten, de presentatie van de collectie heeft plaatsgevonden en de algemene consensus is buitengewone tevredenheid. Virgil’s debuut voor Louis Vuitton is met zoveel applaus en gejuich ontvangen dat het niemand ontgaan kan zijn. Ook ik kan niet anders zeggen dat hij een goeie collectie heeft neergezet en de taal van millennials kent.

Insta20juni2018.jpg

Emancipatie

Door de video van de Carters in het Louvre en de aanstelling van Virgil Abloh worden we tijdelijk met de neus op de feiten gedrukt:

emancipatie van de gekleurde mens heeft nog een lange weg te gaan.

Juist deze monumentale gebeurtenissen verdienen het om bij stil te staan en te vieren.

3d210fd1e217c2322ec175c5ab83f155.jpg

 

 

Gedragsverandering

Veranderingen gaan langzaam, ik denk dat dat de kwestie is. Het is iets wat vooral geldt voor gedragsverandering. Denk aan minder eten, meer sporten, gedisciplineerd leven, stoppen met roken etcetera. Het is gemakkelijk je doelen te hoog voor te stellen. Dat is mensen eigen; dat het kan mislukken is ook mensen eigen. Juist dan stel je nieuwe haalbare doelen en ga je door.

Vraag hulp aan een coach, een goeie personal trainer of misschien een goeie dietist?! Maar onthoud wel: hulp vragen betekent ook jezelf openstellen voor die hulp. Het is natuurlijk niet de bedoeling al het werk uit te besteden. Een coach kan je alleen maar sturen, jij moet het verder doen. Soms kost het veel werk, soms ook weer niet.

Gewoon doen

Het komt niet vanzelf, je moet er aan werken. De mantra dat passie vanzelf wel komt, die geldt niet meer, en heeft waarschijnlijk nooit bestaan. Je begint gewoon met minder en gezond eten, hetzij door te vasten en/of met een koolhydraatbeperkt dieet. Je stelt geen datum, nee, je begint met 1 maaltijd. Dat is alles. Vasten doe je als je vrij bent, kunt uitslapen, op je gemak kunt koffie drinken et voilà het is tijd voor de lunch, je eerste maaltijd van die dag!

Je gaat naar de sportschool die je leuk vind en creëert een veilige omgeving voor jezelf. Dat gaat door mensen te leren kennen, en kan ook door de begeleiders en trainers te leren kennen. Zo heb je binnen onafzienbare tijd altijd iemand om een praatje mee te maken en dat verlaagt die torenhoge drempel van de sportschool.

Sporten en gezond eten betekent ook minder borrelen en stoppen met roken. Wat dacht je ervan? Je investeert in de sportschool en je lichaam, dan is het niet slim om te blijven roken en te blijven drinken.

maxresdefault5.jpg

Fabulous in je hoofd

Weet je wat het uiteindelijk is?

Niemand van ons is zo fabulous als Beyonce of Virgil Abloh.

Maar je kunt wel in je hoofd net zo fabulous zijn, dat is de juiste mindset!