Gemak in de keuken

De laatste tijd eet ik weer veel vis. Het is dan ook wel zo gemakkelijk diepvriesvis te kopen. In dit geval kies ik voor een in het wild gevangen kabeljauw, die diepgevroren beter betaalbaar is dan de verse soort.

Verlies aan vocht in vis

Let er wel op dat bereide (in dit geval gestoomde) vis 20-30 % minder weegt. Dat komt door verlies aan vocht. Dus 250 gram vis komt na bereiding neer op 1/5 deel minder, dus 200 gram. Je kunt het stomen van de rijst combineren met de bereiding van de vis. Als je de rijst in de stomer geplaatst hebt, dan kan je de diepvriesvis gaan ontdooien. Gelukkig gaat dat vrij snel met behulp van de magnetron. Vervolgens kan de ontdooide vis bij de rijst in de stomer geplaatst worden.

Saus: simpel, snel en smaakvol

De saus is simpel, snel en smaakvol: dubbele room met groene pesto. De aardse smaak van de geroosterde broccoli wordt door de room getemperd en vormt een harmonieus geheel. 

Postworkoutmeal

Deze maaltijd is bijzonder geschikt als postworkoutmeal: het bevat een ruime hoeveelheid eiwitten, voldoende vetten, en voldoende koolhydraten. Combineer de maaltijd met een goeie nachtrust!