Zuurkool Thai

Zuurkool: kant-en-klaar!

Zuurkool is een van de kant-en-klare produkten in de supermarkt, die het koken en bereiden van eten zo veel gemakkelijker maken. Niet alleen heeft de zuurkool een authentieke en sterke smaak, maar biedt het ook toegevoegde waarde voor de gezondheid. Door de fermentatie van de witte kool (wat zuurkool in essentie is) ontstaan melkzuurbacteriën die gunstig kunnen zijn voor de darmflora.

In dit recept zwak ik de sterke smaak van zuurkool af door het te combineren met de zoete en kruidige smaak van rode Thaise curry en kokosmelk. Let wel, ter afronding van het gerecht dien je vissaus, limoensap en verse koriander toe te voegen! En wellicht ten overvloede, geen kokosmelk light in plaats van echte kokosmelk.

Deze bereiding van zuurkool gaat goed samen met (vette) vis, vlees en eieren.

Lees mijn bevindingen over zuurkool op deze pagina.


Bereiding

Ingrediënten (voor 4 personen):

Snijd de koriander fijn. Week de koriander in ruim water voor 10 minuten, spoel af onder lopend water, en laat uitlekken in een vergiet. Plaats de uitgelekte koriander in een theedoek en druk stevig aan, zodat de theedoek al het vocht opneemt. Plaats de gedroogde koriander in een kom en zet apart. 

Verhit een eetlepel olijf/sesamolie in een pan met dikke bodem. Voeg de currypasta toe en roerbak een minuut. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer totdat de pasta opgelost is. Laat het mengsel gedurende 5-10 minuten op halfzacht vuur inkoken. 

Als het mengsel ingekookt is, draai je het vuur uit en voeg je de overige ingrediënten toe. 

Combineer de zuurkool met saus en vette vis zoals makreel of geroerbakte eieren (3 per persoon).

500 gram zuurkool (in verpakking)

400 ml kokosmelk (merk Karo)

3-4 eetlepels rode currypasta (niet van de toko!)

1-2 eetlepels vissaus

Sap van een uitgeperste limoen

1 bos koriander